2 Temmuz 2014 Çarşamba

GÜL TATLISI

Bugün iftar için tatlı olarak ne yapsam diye düşünenlere çook güzel bi tatlı tarifi veriyorum.Hem gözünüze hem damağınıza layık bi tatlı emin olabilirsiniz:)

MALZEMELER:
125 gr tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

ŞERBETİ:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1-2 damla limon

Yapılışı: Öncelikle şerbet malzemeleri olan su ve şeker tencereye alınır. Ocağa konur ve şeker eriyinceye kadar karıştırılır.Şeker eriyince karıştırmayı bırakıyoruz ki daha sonra şekerlenmesin.Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dk. daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
Margarin veya tereyağı mutlaka oda sıcaklığında yumuşamış olmalı. Tüm malzemelri karıştırıyoruz.Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Merdaneyle ince bir hamur açıp çay bardağıyla kesiyoruz. 2 baş tarafına 1 er fındık koyuyoruz ve fotoğraftaki gibi üç parçayı yuvarlıyoruz. Ardından tam ortasından kesip tepsiye koyuyoruz.170 derece fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.Piştikten bikaç dk sonra ılık şerbeti üzerine döküyoruz,dinlenmesi için bi kenara bırakıyoruz.3 saat dinlendikten sonra servis ediyoruuuzz.Afiyet bal şeker olsuuun:)

gül tatlısı nasıl yapılır

gül tatlısı aşamaları



gül tatlısı

gül tatlısı

Gülün kırmızı olmasını isterseniz az miktarda gıda boyası ekleyebilirsiniz.
renkli gül tatlısı


3 yorum:

  1. Görüntüsü harika,eminim tadı da çok güzeldir.Ellerine sağlık :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Bende istiyorum çok canım çekti 😆

    YanıtlaSil